Vyhlásenie Predsedníctva SHO k interrupciám

Slovenské Hnutie Obrody
18.02.2016 2 980 SHO

Predsedníctvo SHO sa jednoznačne stavia za ochranu života od počatia a potrat, tzv. interrupciu považuje za vraždu živého človeka. Odmietame materialistickú ideológiu považujúcu plod dieťaťa za zhluk buniek, o ktorého živote a smrti môže ľubovoľne rozhodovať niekto iný. Žiadne sociálne a ekonomické dôvody nemôžu ospravedlniť  vraždu nevinného nenarodeného dieťaťa.

Vnímame zároveň potrebu celospoločenskej osvety, ktorá obráti dnešné ľahostajné a voľnomyšlienkárske postoje mnohých Slovákov k nenarodeným osobám smerom k uvedomeniu si skutočnej hodnoty ľudského života.

Zavedenie samotného protipotratového zákona je len čiastočným riešením problému. Zastavenie vrážd nenarodených detí na Slovensku si bude vyžadovať aktívnu spoluúčasť všetkých občanov vyznávajúcich hodnotu nenarodeného života. Preto cirkev a mimovládne organizácie bojujúce za život a rodinu si zaslúžia celospoločenskú podporu, najmä ich činnosť v oblasti prevencie sociálnej a duchovnej biedy vedúcej k potratovému násiliu.

Obroda národa musí začať obrodou jednotlivca, návrat k tradičným hodnotám našich predkov zahŕňa aj ukončenie potratového násilia rozpútaného komunistickým režimom v minulom storočí.

Predsedníctvo SHO, Žilina 30. január 2016

--------------------------------------------------------------------------

TRIČKO SLOVENSKÉHO HNUTIA OBRODY

Prichystali sme pre vás nové tričká Slovenského Hnutia Obrody. Tričko SHO je k dispozícii v našom internetovom obchode www.vlastenec.sk alebo zavolajte na tel. číslo 0908 800 782. Ak si objednáte tričko SHO so šiltovkou SHO (čierna, modrá), pri potvrdení objednávky vám cenu trička znížime na 10,99 eur. Odkaz na tričko: TU

--------------------------------------------------------------------------

TIP: MIKINA SHO, (kliknite) Nová zipsová mikina Slovenského Hnutia Obrody. Mikina má na srdci vyšitý znak Slovenského Hnutia Obrody. Na pravom rukáve je heslo „Cesta naspäť nemožná!“.