Pavol Poprocký k pripravovaným zmenám v polícii: Máme právo vedieť, komu sa legitimujeme!

Už koncom jari som natrafil na informáciu, že sa pripravuje novela zákona o Policajnom zbore (171/1993 Z. z.), ktorej súčasťou má byť aj zrušenie menoviek na uniformách príslušníkov Zboru.

Hlavnou „pohnútkou“ k tomuto kroku má byť vraj skutočnosť, že identita policajtov sa neraz stáva terčom diskusií, vyhrážok na sociálnych sieťach a jej viditeľnosť na policajnom oblečení je vraj v rozpore s ochranou osobných údajov. Ich náhradou majú byť číselné identifikátory.

Gratulujem! Budovanie policajného štátu covidovými zločincami pokračuje! Rôzni egomaniaci, poloblázni, premotivovaní karieristi a poslušné systémové „dievčatá“ v Policajnom zbore tak získajú väčšiu mieru slobody vo svojom „poslaní“, ktoré sa neraz PRÁVOM ľudom označuje ako: „Buzerovať a mlátiť.“ V zahalení pod nezapamätateľným viacmiestnym číselným a hocikedy pozmeniteľným identifikátorom (ktorý si ani sami nezapamätajú) budú prakticky nezastihnuteľní a za svoje neadekvátne správanie proti občanovi nepostihnuteľní. A proti tomuto musíme ako spoločnosť vystúpiť! Je predsa nemysliteľné, aby človek, ktorý má právo poznať našu identitu, mal tú svoju ukrytú a čokoľvek od nás vyžadoval!

Áno, jedna vec je ochrana osobných údajov (ktorá je už aj tak v súčasnom znení zákona v určitých prípadoch zabezpečená), ale ako verejný činiteľ sa s tým musí dotyčná osoba zmieriť, že je jeho meno viditeľné, a v prípade, že na sociálnych sieťach či inde čelí, nielen kvôli svojej práci, vyhrážkam alebo zastrašovaniu, môže sa obrátiť, rovnako ako ostatní občania, na príslušné orgány a začať vo veci konať!

Moje presvedčenie (aj na základe osobných skúseností) je skôr také, že „ochrana“ príslušníkov PZ je len zámienka a celé toto je iba ďalší systémový krok k tomu, aby sa polícia stala ešte dvornejšou slúžkou vládnych darebákov a húževnatejšou ochrankyňou prehnitého systému.

Ďalším bodom tento „grandióznej“ novely má, podľa prezidenta PZ Kovaříka, byť aj zníženie veku na vstup do Zboru z 21 na 18 rokov. Vraj sa tým vyplní personálna diera a v PZ už nebudeme  trpieť nedostatkom príslušníkov verejného poriadku. 

Ach, Pane, ktorý si na nebesiach… áno, to je nápad! Namiesto toho, aby sa PZ odbúravala korupcia, rodinkárstvo či politické vplyvy a dbalo sa na lepšie finančné ohodnotenie a zvýšenie morálky zamestnancov, naberieme doň ešte mladších, často ešte nevyzretých ľudí, len aby sedeli tabuľky a Ministerstvo vnútra tak dostane do svojej propagandy ďalší stimul na „mediálne veselice“, ako sa mu darí „riešiť“ problémy v Policajnom zbore… nuž, väčšina voličov si zvolila „zmenu“. Tak, nech sa páči… 

Autor článku Pavol Poprocký je člen predsedníctva Slovenského Hnutia Obrody.

—————————

Prečítajte si tiež: Samuelová vládnym mafiánom: Chcete Podhájsku položiť na kolená a potom ju za facku odkúpiť!?

—————————

————————–——

Staňte sa aj vy čitateľom novín Právo Národa.

Právo Národa sú noviny, ktoré vydáva občianske združenie Slovenské Hnutie Obrody, cieľom ktorých je formou písaného slova upevňovať vlastenectvo, zdravé hodnoty a ochraňovať slovenskú štátnosť. Prvé číslo našich novín vyšlo 18. apríla 2001. Ak máte záujem stať sa čitateľom nášho dvojmesačníka, kontaktujte nás na pn@sho.sk alebo vyplňte formulár a naše noviny budete dostávať pravidelne prostredníctvom Slovenskej pošty.

————————–—–

Podporte nás

Dámy a páni! Slovenské Hnutie Obrody od začiatku svojej činnosti stojí pevne na pozíciách slovenskej štátnosti a objektívnej pravdy. A tak tomu bude aj naďalej. ALE... Aby sme mohli rozšíriť komunitu uvedomelých ľudí slovenských, tak na to potrebujeme aj vašu pomoc.


This will close in 0 seconds