Projekt Staráme sa. Výlet na Súľovský hrad a návšteva Bytče

Dňa 5. januára sme deti z projektu Staráme sa z mesta Rajec zobrali na výlet.

Naša prvá zastávka bol Súľovský hrad. Na toto ročné obdobie sme mali veľmi teplé a suché počasie, takže terén smerom na hrad bol super. Chalani trielili rýchlo napred, až tak, že sme ich nestíhali dobiehať, ale zvládla to aj Terezka, ktorú sem tam ponosil na chrbte náš sympatizant Igor.

Keď sme dorazili na hrad, tak sme si s chalanmi prečítali históriu hradu, poriadne ho poobzerali a keď dorazila aj Terezka, tak sme si spravili spoločné fotografie a pomodlili sa. S chalanmi sme sa dohodli, keďže už máme za sebou návštevu Lietavského a Súľovského hradu, že ešte nám zostáva navštíviť z tohto hradného trojuholníka hrad Hričov.

Cestou z hradu sme aj trochu vyhladli, tak sme si všetci dali bagety a pobrali sme sa do Bytče na exkurziu do rodného domu prvého slovenského prezidenta Jozefa Tisa. Deti boli zvedavé a stále sa vypytovali, naučili sa opäť nejaké veci z histórie.

Po exkurzii v Rodnom dome pána prezidenta Tisa, sme sa vrátili do Žiliny na čaj a zákusok. Z celého dňa sme boli riadne unavení a preto sme deti zaviezli naspäť domov. Deti nám po príchode domov pekne poďakovali za výlet a opýtali sa kedy pôjdeme na ďalší. Deťom sme sľúbili, že už čoskoro pre ne zorganizujem ďalší poznávací výlet v našom regióne.

Touto cestou vyzývame vás všetkých, ktorí môžete akýmkoľvek spôsobom prispieť do projektu Staráme sa, aby ste kontaktovali koordinátora projektu, Pavla Soóša, na telefónnom čísle 0907 316 163 alebo mailom na staramesa@sho.sk. Rodiny uvítajú akúkoľvek materiálnu pomoc, od potravín až po školské pomôcky.

Sociálne slabým rodinám v rámci projektu Staráme sa pomáhame aj vďaka vašim 2% z daní.