My sme to hovorili! Róbert Švec: Putina počas návštevy Slovenska nezatkneme

Dámy a páni. Udalosti nám opäť dávajú za pravdu.

Ruský prezident Vladimir Putin navštívil Mongolsko, štát, ktorý uznáva jurisdikciu Medzinárodného trestného súdu (ICC), ale napriek tomu, mongolské úrady Putina nezatkli.

Nebolo to tak dávno, bolo to počas slovenskej prezidentskej kampane, keď som vo verejnoprávnej televízii vyhlásil, že keď sa stanem slovenským prezidentom pozvem na predĺžený víkend na Slovensko aj Vladimira Putina.

Moderátorka Jančkárová sa usmievala „popod fúzy“ a konštatovala, že by Putin v tom prípade mal byť na Slovensku zatknutý, keďže Slovenská republika uznáva jurisdikciu ICC. Odpovedal som jej nekompromisne, že by sme Putina určite nezatkli. Nevidím na to žiaden dôvod.

A dodávam, mať dobré až priateľské vzťahy s Ruskom je národným a štátnym záujmom Slovenskej republiky.

A čas nám dal za pravdu, pretože aj keď konkrétny štát uznáva jurisdikciu ICC, súd v Haagu nemá prostriedky, ktorými by štát prinútil k presadzovaniu zatykačov.

Takže je to opäť iba o tom, či politické elity toho ktorého štátu majú alebo nemajú gule… politické. Mongolské úrady dokazujú, že ich majú.

Autor článku Róbert Švec je predseda Slovenského Hnutia Obrody.

————————-

Prečítajte si tiež: Petícia za vyhlásenie REFERENDA: Sankcie voči Ruskej federácii treba… Správa piata

————————-

Zdroj fotky: Internet

———————–——

Staňte sa aj vy čitateľmi novín Právo Národa

Právo Národa sú noviny, ktoré vydáva Slovenské Hnutie Obrody, cieľom ktorých je formou písaného slova upevňovať vlastenectvo, zdravé hodnoty a ochraňovať slovenskú štátnosť. Prvé číslo našich novín vyšlo 18. apríla 2001. Ak máte záujem stať sa čitateľmi nášho dvojmesačníka vyplňte formulár TU a naše noviny budete dostávať pravidelne prostredníctvom Slovenskej pošty.

————————–—

Podporte nás

Dámy a páni! Slovenské Hnutie Obrody od začiatku svojej činnosti stojí pevne na pozíciách slovenskej štátnosti a objektívnej pravdy. A tak tomu bude aj naďalej. ALE... Aby sme mohli rozšíriť komunitu uvedomelých ľudí slovenských, tak na to potrebujeme aj vašu pomoc.


This will close in 0 seconds