Víťazstvo zdravého rozumu. Slovenskí hokejisti budú reprezentovať so štátnym znakom na hrudi

Slovenskí hokejisti budú na majstrovstvách sveta reprezentovať v tradičných dresoch. Kauza okolo dresov našich hokejistov tak skončila pár hodín pred úvodným buly.

„Rozhodli sme sa, že budeme hrať v dresoch, ktoré sme obliekali aj v minulosti. Hráči potrebujú počas šampionátu pokoj a žiadne kontroverzie alebo hádky,“ poznamenal dlhoročný kapitán slovenského výberu a dnes generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Aj odborník na športový marketing Roman Krajniak sa zastal tradičnej verzie slovenského dresu, so štátnym znakom.

„Rozhodli sme sa, že pre celkový pokoj v spoločnosti nastúpime už od úvodného duelu v dresoch so štátnym znakom na hrudi. Týmto považujeme celú vec za uzavretú a odteraz sa sústredíme už len na hokej,“ uvádza sa v stanovisku Slovenského zväzu ľadového hokeja. Informujú médiá.

Konštatujeme: Slovenskí hokejisti reprezentujú Slovenskú republiku a nie Slovenský zväz ľadového hokeja. Preto vítame rozhodnutie predstaviteľom Slovenského zväzu ľadového hokeja a zároveň ich vyzývame k tomu, aby v budúcnosti, pri tak citlivej téme pre Slovákov, akou bezpochyby sú štátne symboly a slovenský šport, boli viac predvídaví a svojimi rozhodnutiami prispeli k upevňovaniu vlastenectva a hrdosti Slovákov na svoj štát aj prostredníctvom prezentovania slovenského hokeja dovnútra, ale aj navonok. Naša vlasť a fanúšikovia si to určite zaslúžia.

Slováci. Toto je naša zem, náš štát, tak sa už konečne začnime podľa toho aj správať. Ako hrdý a sebavedomý národ.

Podporte nás

Dámy a páni! Slovenské Hnutie Obrody od začiatku svojej činnosti stojí pevne na pozíciách slovenskej štátnosti a objektívnej pravdy. A tak tomu bude aj naďalej. ALE... Aby sme mohli rozšíriť komunitu uvedomelých ľudí slovenských, tak na to potrebujeme aj vašu pomoc.


This will close in 0 seconds