Projekt Nebuď sviňa. FOTO: Domáci čerešňový, višňový a čerešňovo-višňový džem? Prečo nie?!

Priatelia, všetko sa dá, len treba chcieť. V rámci nášho ekoprojektu Nebuď sviňa sme rozbehli iniciatívu, ktorá vás má povzbudiť k tomu, aby ste boli čo najviac (nielen potravinovo) sebestační a nezávislí.

Nielen potraviny totiž rapídne dražejú a tento jav sa má ešte stupňovať. Ako hlboko však budeme mať do vrecka a čo a v akej akosti dáme do úst, záleží na miere našej pohodlnosti a zručností.

Naši kolegovia Iveta a Pavol Poprocký z okresu Rimavská Sobota ukážkovo využili dary prírody a nadúrodu čerešní a višní, z ktorých nielenže zavarili, ale uvarili aj džem, ktorý sa s tým kúpeným nedá porovnať.

Stačilo na to TOTO:

Šetrná starostlivosť o stromy.

Postaviť sa zo stoličky/ postele.

Zobrať rebrík a obrať plody.

Opláchnuť a vykôstkovať kôstkoviny.

Spracovať podľa overeného receptu (každý má svoj obľúbený a overený).

Nadávkovať do čistých pohárikov.

Uskladniť.

Tešiť sa z bohatých zásob na celú zimu a dobre odvedenej roboty pri spracovaní ovocia.

Dobrú chuť, priatelia! Využívajme dary prírody s citom a rozumom!

Autor článku Pavol Poprocký je člen predsedníctva Slovenského Hnutia Obrody.

————————-

Prečítajte si tiež: Projekt Nebuď sviňa. FOTO. Pavol Poprocký: Väčšinu bylinkových čajov nemusíte kupovať…

————————-

Zdroj fotiek: SHO.sk

————————–

Dámy a páni. Naše proslovenské aktivity môžete podporiť aj 2% z vašich daní. Ako na to? Je to jednoduché. Takto TU. Ďakujeme. Vaším správnym rozhodnutím podporíte aj seba. Veď naša činnosť je vyvíjaná pre vaše dobro.

————————–

Podporte nás

Dámy a páni! Slovenské Hnutie Obrody od začiatku svojej činnosti stojí pevne na pozíciách slovenskej štátnosti a objektívnej pravdy. A tak tomu bude aj naďalej. ALE... Aby sme mohli rozšíriť komunitu uvedomelých ľudí slovenských, tak na to potrebujeme aj vašu pomoc.


This will close in 0 seconds