ŠKANDÁL: Predseda slovenskej politickej strany velebí agenta cudzej moci. Švec reaguje

Slovenská politická strana s názvom Maďarská aliancia má nového predsedu, ktorý súčasné hranice nepovažuje za nedotknuteľné, informujú médiá.

A to vysvetľuje aj tú skutočnosť, že László Gubík, nový predseda spomínanej strany, rád pózuje aj pred obrazom zločinca a agenta Budapešti Jána Esterháziho.

Historický ústav Slovenskej akadémie vied vydal v roku 2011 vyhlásenie v ktorom sa o. i. píše, že Ján Esterházi sa ako menšinový politik už za prvej ČSR dlhodobo usiloval o rozbitie československého štátu a jeho demokratického režimu. V záujme tohto cieľa intrigoval a spravodajsky spolupracoval nielen s vládou v Budapešti, ale aj s nemeckými nacistami.

Esterházimu sa pripisuje podiel na oklieštení Slovenska Viedenskou arbitrážou, historické fakty a archívne dokumenty dokazujú jeho kolaboráciu s nacistickou politikou, maďarskou iredentistickou politikou a vlastizradu.

Podľa historika Ladislava Deáka Esterházi spolupracoval s Nemcami pri naplnení cieľov maďarského revizionizmu. Po uzavretí Mníchovskej dohody, ktorú Esterházi uvítal, odcestoval do Budapešti, kde mal pripraviť pôdu na pripojenie Slovenska k Maďarsku.

Viac sa dozviete v zdieľanom článku TU.

A perlička na záver. László Gubík, nový predseda slovenskej politickej strany Maďarská aliancia, podľa medializovaných informácií, nie je občanom Slovenskej republiky, pretože slovenské občianstvo mu bolo odobraté.

Čo k tomu dodať? Snáď len to, že proces optimalizácie musí zasiahnuť aj politické subjekty, ktoré pôsobia na území nášho štátu slovenského, aby sa také nebezpečné elementy akým je aj nový predseda Maďarskej aliancie nemohli voľne pohybovať po území Slovenskej republiky.

Autor článku Róbert Švec je predseda Slovenského Hnutia Obrody.

————————–

Prečítajte si tiež: Noviny Právo Národa: Pellegrini opäť dokázal, že je nesvojprávny… politicky

————————–

László Gubík rád pózuje aj pred obrazom zločinca a agenta Budapešti Jána Esterháziho. Zdroj: Internet

———————–——

Staňte sa aj vy čitateľmi novín Právo Národa

Právo Národa sú noviny, ktoré vydáva Slovenské Hnutie Obrody, cieľom ktorých je formou písaného slova upevňovať vlastenectvo, zdravé hodnoty a ochraňovať slovenskú štátnosť. Prvé číslo našich novín vyšlo 18. apríla 2001. Ak máte záujem stať sa čitateľmi nášho dvojmesačníka vyplňte formulár TU a naše noviny budete dostávať pravidelne prostredníctvom Slovenskej pošty.

————————–—

Podporte nás

Dámy a páni! Slovenské Hnutie Obrody od začiatku svojej činnosti stojí pevne na pozíciách slovenskej štátnosti a objektívnej pravdy. A tak tomu bude aj naďalej. ALE... Aby sme mohli rozšíriť komunitu uvedomelých ľudí slovenských, tak na to potrebujeme aj vašu pomoc.


This will close in 0 seconds