Priatelia, všetko sa dá, len treba chcieť. V rámci nášho ekoprojektu Nebuď sviňa sme rozbehli iniciatívu, ktorá vás má povzbudiť k tomu, aby ste boli čo najviac (nielen potravinovo) sebestační a nezávislí.
Nielen potraviny totiž rapídne dražejú a tento jav sa má ešte stupňovať. Ako hlboko však budeme mať do vrecka a čo a v akej akosti dáme do úst, záleží na miere našej pohodlnosti a zručností.
Naši kolegovia Iveta a Pavol Poprocký z okresu Rimavská Sobota ukážkovo využili dary prírody a nadúrodu čerešní a višní, z ktorých nielenže zavarili, ale uvarili aj džem, ktorý sa s tým kúpeným nedá porovnať.
Šetrná starostlivosť o stromy.
Postaviť sa zo stoličky/ postele.
Zobrať rebrík a obrať plody.
Opláchnuť a vykôstkovať kôstkoviny.
Spracovať podľa overeného receptu (každý má svoj obľúbený a overený).
Nadávkovať do čistých pohárikov.
Uskladniť.
Tešiť sa z bohatých zásob na celú zimu a dobre odvedenej roboty pri spracovaní ovocia.
Dobrú chuť, priatelia! Využívajme dary prírody s citom a rozumom!
Autor článku Pavol Poprocký je člen predsedníctva Slovenského Hnutia Obrody.
————————-
Prečítajte si tiež: Projekt Nebuď sviňa. FOTO. Pavol Poprocký: Väčšinu bylinkových čajov nemusíte kupovať…
————————-
Zdroj fotiek: SHO.sk
————————–
Dámy a páni. Naše proslovenské aktivity môžete podporiť aj 2% z vašich daní. Ako na to? Je to jednoduché. Takto TU. Ďakujeme. Vaším správnym rozhodnutím podporíte aj seba. Veď naša činnosť je vyvíjaná pre vaše dobro.
————————–