Eurovoľby 2019: Katastrofa menom liberalizmus a extrémizmus

Slováci si v sobotu 25. mája mohli opäť voliť svojich zástupcov do Európskeho parlamentu. Túto možnosť využilo iba 22,74 percent oprávnených voličov. Nízka účasť bola jedným z faktorov, ktoré prispeli ku katastrofálnemu výsledku týchto volieb.

Za Slovensko budú v Bruseli sedieť väčšinou extrémni liberáli, ako napríklad Nicholsonová či Beňová. Až štyri mandáty získali mladí liberáli z koalície Progresívneho Slovenska a Spolu. Tento zväzok novej politickej strany Michala Trubana, so stranou nevýrazného, no vypočítavého Miroslava Beblavého sa ešte stále vezie na vlne úspechu z prezidentských volieb, ktoré vyhrala falošná ekoaktivistka Zuzana Čaputová. Samozrejme aj naliate státisíce do tohto zoskupenia „slušných“ robia svoje.

Tri mandáty získal vládny Smer-SD, na čele s už spomínanou Monikou Beňovou a aspoň malým pozitívom týchto volieb je skutočnosť, že sa iredentistom z SMK a strane Most-Híd neušiel ani jeden poslanecký mandát.

Ďalej sa do europarlamentu dostali aj dvaja kandidáti strany ĽSNS, ktorá mimochodom, ešte nedávno zbierala podpisy na vystúpenie Slovenska z Európskej únie. Tí ale veľa vody nenamútia, keďže životný príbeh predsedu tejto strany ich diskvalifikuje z každej európskej frakcie. Aj KDH – strana farizejov, získala dva mandáty, liberáli zo SaS tiež dva a strana divadelníkov – OĽaNO jeden mandát.

Oproti minulým eurovoľbám sa účasť voličov zvýšila, no stále je to žalostne málo a veľká väčšina Slovákov opäť voľby odignorovala. Napríklad v Maďarsku hlasovalo 42 percent, vo Francúzsku až vyše 52 percent oprávnených voličov. V týchto krajinách vyhrali strany označované ako euroskeptické, či protiimigrantské. Aj v Taliansku vyhral Matteo Salvini, ktorý sa vďaka svojej protiimigračnej politike teší veľkej podpore.

Z týchto výsledkov môžeme odvodiť, že na Slovensku sa podarilo zmobilizovať hlavne liberálne naladených voličov, čo by malo byť pre nás vlastencov varovaním. Pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami musíme ukázať ľuďom, že vlastenecká politika sa dá a aj musí robiť zodpovedne, čestne, bez zbytočných extrémov, ktoré nahrávajú iba prezliekačom kabátov.

Slovenskí vlastenci musia ponúknuť kvalitný program a čitateľných politikov, ktorí budú jasnou voľbou pre Slovákov a lojálnych občanov našej vlasti a tak spoločne poraziť rozpínajúce sa zlo menom liberalizmus a extrémizmus.

A my taký program ponúkneme.

Autor: Štefan Polačik

Podporte nás

Dámy a páni! Slovenské Hnutie Obrody od začiatku svojej činnosti stojí pevne na pozíciách slovenskej štátnosti a objektívnej pravdy. A tak tomu bude aj naďalej. ALE... Aby sme mohli rozšíriť komunitu uvedomelých ľudí slovenských, tak na to potrebujeme aj vašu pomoc.


This will close in 0 seconds