Anton Ančic: Nemusíme opäť prežiť hrôzy minulosti. Stačí tak málo! Podporovať zodpovedných ľudí!

Tých podobností je už priveľa. Naozaj sme takí hlúpi, že dovolíme, aby sa história opakovala? Skutočne potrebujeme opäť zažiť boj o holý život, tragédie a smrť?

Toto nie je šírenie poplašnej správy, toto je pospájanie verejných faktov do mozaiky, ktorá sa nápadne podobá na tú, ktorá vznikala pred 92 rokmi. Vtedy sa to volalo Veľká hospodárska kríza a jej začiatok sa určil na 24.10.1929, kedy obrovsky prepadli akcie na burze cenných papierov – New York Stock Exchange.

Jasné, pre mnohých je to príliš odtrhnuté od reality a ďaleko od nás. Ale čo, keď vám poviem, že väčšina ekonómov sa zhodla na tom, že jedna z hlavných príčin tejto krízy bolo tlačenie peňazí? Tlačenie peňazí je vytvorenie si čísel z ničoho.

Možno si spomeniete na tie obrázky, ako muž s fúrikom plným bankoviek išiel kúpiť chlieb. Volalo sa to hyperinflácia. A čo je potom ten úžasný fond obnovy, ktorý nám požičia 7 miliárd eur, ale ručíme za celý vydaný objem pre všetky štáty (podobnosť s euroválovom čisto náhodná)? Infláciu nazývam jednoducho verejne tolerované okrádanie ľudí a jej prejavom je hlavne zdražovanie. Teda to, čo nám tu prebieha v malej ochutnávke teraz a hrozí obludným rozmerom budúci rok?

Tí, ktorí sa nad tým trochu zamysleli, si museli položiť aj nasledovnú otázku. Ako k tomu vôbec mohlo prísť? Jednoducho – nastrčené, nekompetentné, niekedy až vyslovene hlúpe figúrky ovládli funkcie životne dôležitých inštitúcií a podpísali a urobili všetko, čo im bolo lobistami (korupčníkmi, skutočnými rozhodovateľmi, chamtivými zločincami) povedané. A začalo zbrojenie s hľadaním nepriateľa, vonkajšieho aj vnútorného. Presne tak ako dnes!

Viete akú časť rozpočtu sme dali na zbrojenie za posledný rok a pol v čase „najväčšej výzvy od druhej  svetovej vojny“ ako to radi hovoria naši vládni predstavitelia? (stíhačky, vrtuľníky, bojové vozidlá, radary… ) Nepriateľ sa takisto našiel. Potom sme ho už len museli vykresliť propagandou médií za to najhoršie zlo, ktoré musí byť odstránené. Zobrali sme mu jeho ľudskosť (dezoláti, opice, brechajúce psy… ) a presvedčili sme zvyšok ľudí, že po odstránení nepriateľa vo vnútri štátu sa vrhneme na dobrodružstvá, ktoré nám spravia raj na zemi.

A ak toto všetko náhodou prežijeme, to zdražovanie, zbavovanie majetku, ten triedny boj a zostanete hoc aj na ulici, čo s nami? Veď vytvárame ohrozenie života, zdravia a všeobecnej mienky. Nebude lepšie vás na začiatok dať z očí, aby ste zišli aj z mysle preč z verejného priestranstva a koncentrovať nás do táborov, strážených napríklad TU systémom MOVIR?

Že podobnosť s históriou čisto náhodná? Omyl. Sme bližšie k tomu, aby sme si históriu zopakovali, ako si možno myslíme.

Ale ešte je čas, to šialenstvo zastaviť. Treba podporovať rozumných a zodpovedných ľudí, ľudí Slovenského Hnutia Obrody, ľudí, ktorí každodennou prácou dokazujú, že im záleží na Slovensku a ochraňujú aj ľudí práce TU. Slovenské Hnutie Obrody je cesta TU. Cesta rovná, cesta cti!

Autor článku Anton Ančic je člen Slovenského Hnutia Obrody a náš človek na otázky podnikateľské.

————————-

Prečítajte si tiež: VÝZVA Sulíkovi! Róbert Švec reaguje na dianie okolo Stredoslovenskej energetiky

————————-

Zdroj obrázku: SHO.sk

————————–——

Staňte sa aj vy čitateľom novín Právo Národa.

Právo Národa sú noviny, ktoré vydáva občianske združenie Slovenské Hnutie Obrody, cieľom ktorých je formou písaného slova upevňovať vlastenectvo, zdravé hodnoty a ochraňovať slovenskú štátnosť. Prvé číslo našich novín vyšlo 18. apríla 2001. Ak máte záujem stať sa čitateľom nášho dvojmesačníka, kontaktujte nás na pn@sho.sk alebo vyplňte formulár a naše noviny budete dostávať pravidelne prostredníctvom Slovenskej pošty.

————————–—–

Podporte nás

Dámy a páni! Slovenské Hnutie Obrody od začiatku svojej činnosti stojí pevne na pozíciách slovenskej štátnosti a objektívnej pravdy. A tak tomu bude aj naďalej. ALE... Aby sme mohli rozšíriť komunitu uvedomelých ľudí slovenských, tak na to potrebujeme aj vašu pomoc.


This will close in 0 seconds