Koronakríza: Potravinové vlastenectvo? Niekto objavil koleso. SHO: Čas nám dáva za pravdu

Naši chovatelia a potravinári otvárajú pálčivú tému, ktorej sa poctivo nevenujú ani politici z vládnej koalície, ani z parlamentnej opozície. Prečo pred voľbami majú plné ústa rečí a sľubov, že sa postarajú o Slovensko, a po voľbách začnú trpieť amnéziou?

Pre Slovenské Hnutie Obrody má podpora slovenských poľnohospodárov osobitný význam. Poľnohospodárska politika Slovenskej republiky musí vytvoriť také podmienky, aby slovenskí poľnohospodári neboli znevýhodňovaní v porovnaní s poľnohospodármi v ostatných štátoch EÚ.

Čas nám dáva za pravdu a to oveľa skôr, ako sme si mysleli. Koronakríza odkrýva slabé miesta súčasného systému a poskytuje priestor pre nápravu. Stačí len chcieť.

Tak, ako sme bojovali pred voľbami, bojujeme aj teraz za prioritný odbyt a spotrebu slovenských potravín a výrobkov. Apelujeme na vládu, aby okamžite začala podporovať domácich pestovateľov, chovateľov a výrobcov. Navrhujeme konkrétne riešenia, napríklad TU, ktoré sú aplikovateľné okamžite a na rozvoj potravinovej samostatnosti by mali dlhodobo pozitívny dopad. Predsedovi vlády Matovičovi sme adresovali otvorený list, prečítať si ho môžete TU, so žiadosťou o konkrétnu pomoc slovenským záhradníkom.

Neustále pracujeme v teréne, komunikujeme s pracovníkmi a odborníkmi z odvetvia a zbierame materiál pre naplnenie bodov s nášho volebného programu, ktorý si môžete celý prečítať TU:

Zapojíme domácich farmárov do procesu potravinovo-bezpečnostnej sebestačnosti Slovenska vykupovaním ich výrobkov a produktov do štátnych zariadení.

Vytvoríme sieť slovenských obchodov, ktoré budú vykupovať a predávať tovar a produkty vyprodukované na Slovensku.

Podporíme družstvá a v maximálnej možnej miere obnovíme rastlinnú a živočíšnu výrobu. Pre tento účel zriadime aj štátne dotácie.

Priatelia, naše postoje sú nemenné. Pretože si uvedomujeme, že ak vláda nezačne ihneď konať, o pár mesiacov nebudú slovenské výrobky a potraviny existovať. A taktiež preto, že milujeme našu zem a vážime si prácu našich dedov.

Autorka článku Katarína Boková je regionálna zástupkyňa SHO pre okres Martin.

————————

Prečítajte si tiež: Video. SHO: Smiali sa nám, keď sme hovorili o potravinovej sebestačnosti. Dnes sa už nesmejú

————————

 

 

————————–——

Staňte sa aj vy čitateľom novín Právo Národa.

Právo Národa sú noviny, ktoré vydáva občianske združenie Slovenské Hnutie Obrody, cieľom ktorých je formou písaného slova upevňovať vlastenectvo, zdravé hodnoty a ochraňovať slovenskú štátnosť. Prvé číslo našich novín vyšlo 18. apríla 2001. Ak máte záujem stať sa čitateľom nášho dvojmesačníka, kontaktujte nás na pn@sho.sk alebo vyplňte formulár a naše noviny budete dostávať pravidelne prostredníctvom Slovenskej pošty.

————————–——

Podporte nás

Dámy a páni! Slovenské Hnutie Obrody od začiatku svojej činnosti stojí pevne na pozíciách slovenskej štátnosti a objektívnej pravdy. A tak tomu bude aj naďalej. ALE... Aby sme mohli rozšíriť komunitu uvedomelých ľudí slovenských, tak na to potrebujeme aj vašu pomoc.


This will close in 0 seconds